Pajaro Toche

zł48.00

Ta kawa to eksplozja smaków owoców tropikalnych.🌴 Dominuje marakuja i gulupa. W tle wyczuwalny cidron (smak nieco kojarzący się z limonką) i słodkawa trzcina cukrowa. Idealna dla odkrywców nowych smaków.

Aromat jest bardzo słodki, wyczuwalny miód i trzcina cukrowa.

Kawa zbierana ręcznie i selekcjonowana ręcznie na fince Los Pinos w Kolumbii w departamencie Norte de Santander. Więcej informacji poniżej. 

Pajaro Toche

zł48.00

Volume discounts

Quantity Unit discount You Save
3 zł2.00 Up to zł6.00
Waga :
Stopień Palenia :
Quantity :

Hurry! Only 82 Left in Stock!

Opis sensoryczny

Smak dominujący: marakuja, gulupa.

Smak w tle: wyczuwalny cidron i trzcina cukrowa.

Aromat: bardzo słodki - miód i trzcina cukrowa.

Pochodzenie

Region: Kolumbia, Norte de Santander, La Victoria

Finca: Los Pinos

Wysokość: 1050 m n.p.m.

Jakość ziaren

Typ i odmiana: Arabica, Colombia

Obróbka: Washed / Morka 

Punktacja SCA: 83.5

W opakowaniu znajdziesz ziarna tylko z tej plantacji, tylko jednej odmiany. Wszystko po to, aby dostarczyć najlepszy czysty owocowy smak.

Plantacja Los Pinos położona jest w odległym od centralnej części kraju województwie - Norte de Santander. Niedaleko granicy z Wenezuelą. Region cechuje się bardzo dobrymi warunkami do uprawy kawy ze względu na warunki klimatyczne i podatną glebę. Plantacja umiejscowiona jest we wschodnim paśmie kolumbijskich Andów, ale już zbliżającemu się ku końcowi. Zebrana kawa pokonuje trudną trasę przez górskie drogi, aby dostać się do naszego centrum dystrybucji w stolicy kraju Bogocie. Droga zajmuje około 18 godzin mimo, że odległość to nieco ponad 550 kilometrów.

Jesteśmy jedynym zagranicznym odbiorcą tej plantacji.

O naszych kawach:

Ziarna sprowadzamy wyłącznie z Kolumbii. To kraj, który ma idealne geograficzne warunki do uprawy tego owocu. W zależności od regionu, klimatu czy wysokości, na której jest uprawiany - ta sama odmiana i typ kawy będzie smakowała inaczej. Kawa może być niekończącą się podróżą odkrywania smaków. Nie dodajemy żadnych owoców do procesu fermentacji czy wypalania kawy. Dobrej jakości kawa “wyciągnie” nuty smakowe charakterystyczne dla owoców z gleby, w której rośnie. 

Kawę importujemy bezpośrednio z rodzinnych plantacji. Plantatorów znamy osobiście i pracujemy tylko z fincami, które utrzymują wysoką jakość produkcji ziaren, stosując się do trzech zasad:

  • Zbierają i selekcjonują kawę ręcznie.
  • Dbają o środowisko naturalne.
  • Nie wykorzystują sytuacji ekonomicznej swoich pracowników.

Sprzedaż kawy z jednej plantacji ma tylko jeden minus. Finca nie wyprodukuje więcej kilogramów niż ma krzewów. Stawiamy na bliskie relacje z plantatorami, dlatego udaje nam się zapewnić dostawę i dać Wam możliwość uczestniczenia w tym niecodziennym projekcie.

Kawę wypalamy w Polsce, w Szczecinie.

Widok na plantację Los Pinos, z której pochodzi oglądana przez Ciebie kawa
Zbiór kawy na plantacji Los Pinos

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: